© 2003 - 2017     Rijschool - Plus            Petrus Canisiusstraat 4      Venlo        Tel 077 - 354 8345       Mobiel  06  2193 1060

Wat doen wij aan Rijangst.

We beginnen een rijangstbegeleiding altijd met een gedegen intakegesprek.Dit gesprek vindt meestal bij u thuis in uw eigen vertrouwde omgeving plaats.
Hoewel de symptomen van rijangst  bij de meeste mensen hetzelfde zijn, is de aanleiding  bij ieder persoon anders. Met een gerichte aanpak die begint bij de oorzaak of aanleiding van de angst, kunnen wij ervoor zorgen dat u uw angst onder controle krijgt. De begeleiding is voor iedereen anders. In ongeveer 95 procent van de gevallen bestaat de verkeersangst- begeleiding uit 5 sessies van elk ongeveer 3 uur. Wij vertrouwen erop dat u na het volgen van de lessen verkeersangst begeleiding weer vol zelfvertrouwen en ontspannen aan het verkeer kunt deelnemen.
Tijdens dit gesprek komen de specifieke problemen naar voren, en aan de hand van de uitkomst wordt een bij uw situatie passend begeleidingsplan opgesteld. De begeleiding start altijd bij u in de buurt waar u goed bekend bent. We beginnen in een rustige omgeving zodat u aan de auto kunt wennen en tevens werken we ook aan een goede voertuigbeheersing. U leert o.a. de weg “lezen” en het gedrag van andere weggebruikers te voorspellen, waardoor uw zelfvertrouwen weer groter wordt. Het vergroten van uw zelfvertrouwen is een essentieel onderdeel van het begeleidingsplan. Daarna gaan we op een professionele en deskundige manier aan uw rijangst werken, dit doen we in stappen die op uw persoonlijke situatie worden afgestemd. Tijdens de begeleiding kan de angst in eerste instantie toenemen ( dit is normaal) maar aan het einde van de sessies stapt u weer zelfverzekerd en met een gevoel van vrijheid achter het stuur.
© 2003 - 2017     Rijschool-Plus            Petrus Canisiusstraat 4      Venlo        Tel 077 - 354 8345       Mobiel  06  2193 1060

Wat doen

wij aan Rijangst.

We beginnen een rijangstbegeleiding altijd met een gedegen intakegesprek.
Hoewel de symptomen van rijangst  bij de meeste mensen hetzelfde zijn, is de aanleiding  bij ieder persoon anders. De begeleiding is voor iedereen anders. In ongeveer 95 procent van de gevallen bestaat de verkeersangst-begeleiding uit 5 sessies van elk ongeveer 3 uur.
De begeleiding start altijd bij u in de buurt waar u goed bekend bent. We beginnen in een rustige omgeving zodat u aan de auto kunt wennen en tevens werken we ook aan een goede voertuigbeheersing. U leert o.a. de weg “lezen” en het gedrag van andere weggebruikers te voorspellen, waardoor uw zelfvertrouwen weer groter wordt. Het vergroten van uw zelfvertrouwen is een essentieel onderdeel van het begeleidingsplan. Tijdens de begeleiding kan de angst in eerste instantie toenemen ( dit is normaal) maar aan het einde van de sessies stapt u weer zelfverzekerd en met een gevoel van vrijheid achter het stuur.